+ FlashForward Türkiye Forum » FlashForward - Genel Sohbet » FlashForward Bölüm Yorumları » 1. Sezon (Moderatör: NuclearBat)
|-+ FlashForward Sezon 1 Bölüm 6 Yorum & Değerlendirmeler
Kullanıcı:
Şifre:

Sayfa: 1 [2]
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. Başlık Araçları  
Oku 30 Ekim 2009, 23:31:24 #15
giz

Ynt: FlashForward Sezon 1 Bölüm 6 Yorum & Değerlendirmeler

Janis'in rahmi alınmadı, çünkü hastanede Wedeck'e "Olivia, B-Lynch denen şeyi mi uyguladı" diye soruyor ve "hamile kalmamın neredeyse imkansız olduğunu söylediler" diyor. B-Lynchde rahim alınmıyor, orada Janis 'neredeyse' diyor çünkü rahmi alınmadı ama kurşunun içeride dolaşması nedeniyle oluşan yaralanmadan dolayı hamile kalması çok zorlaştı.
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2009, 23:33:50 Üyeler: giz »

Oku 31 Ekim 2009, 11:15:37 #16
fforward

harika bir bölümdü , beyin fırtınası yaptırmaya daha yeni başlıyacak bence dizimiz . konuya hakim olundukça teoriler daha bi mantığa dayanacak . Lost'ta metafizik inancı olmayan karakterlerle çözümlenmeye çalışılan sorunlar , burda bilimle hiç alakası olmayan FBI ajanlarına dayatılan Kuantum fiziği !! çözümleme her iki seride de yapılabiliyor; ama ana karakterlerimiz tarafından değil.. öyle değilmi ?
kanguru gene zıpladı gözümüzün içine! belkide sadece hedef saptırmadır , asıl konuya yaklaştırmak istemiyorlardır bizi , başka şeyler düşündürerek . olamazmı ?
evdeki sahne çok iyiydi , karakterlerimizde başarılıydı, Lloyd'un ve olivia'nın oyunculuğu süper , anı yaşattılar sanki bize , zor bir durumdu.. çocukların arkadaşlığı ve charli'nin burası seninde evin demesi ilginç ,demekki annesinin ilişkisinide biliyor ve benimsemiş ; ilgi çekici .. oysa bayılmadan sonraki ilk sözü , artık daha fazla iyi gün yok! olmuştu...(belki sadece babası için..)
Simon'un anlattığı , daha önceden tahmin edilebilir durumda olan (tahmin edilebilir , tamamen lost ve fringe'den dolayı , yoksa filmde şu ana kadar açık verilmedi!) eş zamanlı paralel evrenlere dayanan ; kedi-sardalya örneğini , janis'in hamileliğiyle ilişkilendirmek yersiz . burda yapımcılar bize o örneği görüntülü olarak anlatmışlar! ihtimaller oluşana kadar , hepsi bir arada gerçekleşirler... yani simon hatunla sevişti , janis kurtuldu ; hatunu öldürdü , janis'in rahmi gitti ! yok öyle bişey!     
tren sahneleride ilginç geldi bana ,ortam garipti , sanki alternatif bir gerçeklikti!!!
herneyse fazla uzattım , toparlayamayacağım (!) , teorilerimi daha sonra paylaşayım! her bölüm 3 soru , yarım cevap!!  ne güzel!
Oku 31 Ekim 2009, 14:06:54 #17
Spirit.of.Leek

bu bölümde simonun bogdugu adamın kim oldugunu çözebilen var mı?
Oku 31 Ekim 2009, 14:54:53 #18
NuclearBat

hayır.. daha hiç gözükmemiş birisi.. ( bence )
Oku 31 Ekim 2009, 16:17:29 #19
Mitnick

Suspect Zero olabilir..

Önyargıları parçalamak,atomu parçalamaktan daha zordur..
A.Einstein
Oku 01 Kasım 2009, 01:07:33 #20
goodmonarch

çok sevdiğim bob dylan'dan john lennon'dan son iki bölümde şarkıların (like the rolling stone ve son bölümde across the universe) dizide geçiyor olması, çok sevdiğim ve ilgi duyduğum hakkında kitaplar okuduğum nassim nicholas taleb den black swan teorisi ve erwin schrödinger'de schrödinger's cat teoremlerini içinde barındırması bu diziyi benim için vazgeçilmez kılıyor. sırf bu sebeplerden dolayı bile izlemeye devam ederim yeter ki bu çizgilerini bozmasınlar.

bunların yanında bu diziyle ilgili canımı sıkan detaylar da var. bunlardan biri de dizi de bazı karakterlerin çok klasikleşmiş olması ve bazı sahnelerin de resmen bir çok diğer amerikan film veya dizisinde olduğu gibi tıpatıp benzer olması. mesela şu anda adını hatırlayamadığım ve mark'ın komşusu olan sakallı eleman çok klasik bir role sahip. bu kadar önde olmasına rağmen dizide hiç heyecan vermiyor. çatı aktarıyor, musluk tamir ediyor, işte alarm kuruyor falan. amerikan aile dizisi karakteri gibi. herifin oyunculuğunda heyecan yaratacak hiç bir ayrıntı yok. en azından şimdiye kadar. tamam belki ilerde daha çok heyecan yaratacak ama o klasik klişeleşmiş amerikan dost diyalogları hoşuma gitmiyor.

mesela wedeck karakteri de klasik fbi daire başkanı rolünde. sonradan özür dileyeceği çıkşlar yapmakta. sınırları zorlayarak para bulmakta, flashforward ında tuvalette olmasıyla mark'ı gülümseten otoriter adam rolünde. bu tip bir rolde bence çok klasik. yani defalarca bu tip fbi bölüm şeflerini izlemiştik.

bunların hepsinin dışında senaryo çok olağan üstü. bambaşka bir yapısı var. tabi izleyicide doğal olarak merak uyandırıyor. kurgunun da sınırlarını zorlamaları tabi ki insanların hoşuna gidiyor. ayrıca ilk başta söylediğim sebeplerden de ötürü bu dizinin benzerlerinden daha farklı olmasını içtenlikle istiyorum.

tabi ki çok farklı uçuk karakterler oluştursunlar demiyorum ama çok klasik diyaloglardan ve karakter tiplemelerinden kaçınılmalı bence. en azından diziye biraz karmaşa, karakterlere de yeni bir heyecan getirmeliler. ben biraz lost daki gibi karakterler arıyorum. zor ölüm serilerindekiler gibi değil

Living is easy with eyes closed... John Lennon
Oku 04 Kasım 2009, 00:44:36 #21
ferdidemircan

Yeni bölüm özeti yayınlandı
http://forum.flashforwardtr.com/flashforward-spoiler/flashforward-bolum-ozeti-spoiler/

Edit: Forum Kuralları Madde 7 ihlali.
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2009, 02:35:19 Üyeler: Manrique »

Oku 04 Kasım 2009, 23:10:51 #22
chaley

Simon'ın öldürdüğü adam:

what if i'm the bad guy?
Oku 30 Kasım 2009, 11:49:39 #23
comet

Lloyd: You're her.
Mark: Not yet !

Bölüm budur ya.
Oku 02 Aralık 2009, 23:46:57 #24
ReSeaRcHeR

Güzl bir bölümdü Dylanın Benfordların evine gelmesi kötü oldu.Ayrıca dizi gitgide güzelleşiyor.Aceba ilerde Olivia ile o adam birlikte olucaklar mı ?:S
Oku 16 Aralık 2009, 23:34:22 #25
ChopperKinq

harika bir bölümdü , beyin fırtınası yaptırmaya daha yeni başlıyacak bence dizimiz . konuya hakim olundukça teoriler daha bi mantığa dayanacak . Lost'ta metafizik inancı olmayan karakterlerle çözümlenmeye çalışılan sorunlar , burda bilimle hiç alakası olmayan FBI ajanlarına dayatılan Kuantum fiziği !! çözümleme her iki seride de yapılabiliyor; ama ana karakterlerimiz tarafından değil.. öyle değilmi ?
kanguru gene zıpladı gözümüzün içine! belkide sadece hedef saptırmadır , asıl konuya yaklaştırmak istemiyorlardır bizi , başka şeyler düşündürerek . olamazmı ?
evdeki sahne çok iyiydi , karakterlerimizde başarılıydı, Lloyd'un ve olivia'nın oyunculuğu süper , anı yaşattılar sanki bize , zor bir durumdu.. çocukların arkadaşlığı ve charli'nin burası seninde evin demesi ilginç ,demekki annesinin ilişkisinide biliyor ve benimsemiş ; ilgi çekici .. oysa bayılmadan sonraki ilk sözü , artık daha fazla iyi gün yok! olmuştu...(belki sadece babası için..)
Simon'un anlattığı , daha önceden tahmin edilebilir durumda olan (tahmin edilebilir , tamamen lost ve fringe'den dolayı , yoksa filmde şu ana kadar açık verilmedi!) eş zamanlı paralel evrenlere dayanan ; kedi-sardalya örneğini , janis'in hamileliğiyle ilişkilendirmek yersiz . burda yapımcılar bize o örneği görüntülü olarak anlatmışlar! ihtimaller oluşana kadar , hepsi bir arada gerçekleşirler... yani simon hatunla sevişti , janis kurtuldu ; hatunu öldürdü , janis'in rahmi gitti ! yok öyle bişey!     
tren sahneleride ilginç geldi bana ,ortam garipti , sanki alternatif bir gerçeklikti!!!
herneyse fazla uzattım , toparlayamayacağım (!) , teorilerimi daha sonra paylaşayım! her bölüm 3 soru , yarım cevap!!  ne güzel!

Evet çok dramatik bir sahneydi ve çok sevdim o sahneyi ama o sırada biraz daha müzik olsaydı kısa kısa müzikler insanı daha da çekerdi yani konuşmalar sırasında aradan kucuk kucuk bırsey calsaydi iyi olrdu her neyse güzel bir bölümdü.Simon bu diziyle çok önemli bir bilgi vardı.Bu sefer FFW'de bilimsel yargıları daha çok belli etmişler.

Lost'a bakıyorum biraz doğaüstü gözüküyor ama asıl bilimsel olan yerler gizli yani FFW kadar değil tabi daha 6.(10)bölümdeyiz ama neyse.
Oku 07 Mart 2010, 20:26:35 #26
FlashNick

Bölüm bittiğinde aklımda bir sürü soru oluşturdu. Bu kangurular ne alaka ? Mutlaka altından bir şey çıkacaktır. Küçük kız D.Gibbons'ı nerden tanıyor ? Bu deney neydi ?
Sayfa: 1 [2]
Gitmek istediğiniz yer: