harika bir bölümdü , beyin fırtınası yaptırmaya daha yeni başlıyacak bence dizimiz . konuya hakim olundukça teoriler daha bi mantığa dayanacak . Lost'ta metafizik inancı olmayan karakterlerle çözümlenmeye çalışılan sorunlar , burda bilimle hiç alakası olmayan FBI ajanlarına dayatılan Kuantum fiziği !! çözümleme her iki seride de yapılabiliyor; ama ana karakterlerimiz tarafından değil.. öyle değilmi ?
kanguru gene zıpladı gözümüzün içine! belkide sadece hedef saptırmadır , asıl konuya yaklaştırmak istemiyorlardır bizi , başka şeyler düşündürerek . olamazmı ?
evdeki sahne çok iyiydi , karakterlerimizde başarılıydı, Lloyd'un ve olivia'nın oyunculuğu süper , anı yaşattılar sanki bize , zor bir durumdu.. çocukların arkadaşlığı ve charli'nin burası seninde evin demesi ilginç ,demekki annesinin ilişkisinide biliyor ve benimsemiş ; ilgi çekici .. oysa bayılmadan sonraki ilk sözü , artık daha fazla iyi gün yok! olmuştu...(belki sadece babası için..)
Simon'un anlattığı , daha önceden tahmin edilebilir durumda olan (tahmin edilebilir , tamamen lost ve fringe'den dolayı , yoksa filmde şu ana kadar açık verilmedi!) eş zamanlı paralel evrenlere dayanan ; kedi-sardalya örneğini , janis'in hamileliğiyle ilişkilendirmek yersiz . burda yapımcılar bize o örneği görüntülü olarak anlatmışlar! ihtimaller oluşana kadar , hepsi bir arada gerçekleşirler... yani simon hatunla sevişti , janis kurtuldu ; hatunu öldürdü , janis'in rahmi gitti ! yok öyle bişey!
tren sahneleride ilginç geldi bana ,ortam garipti , sanki alternatif bir gerçeklikti!!!
herneyse fazla uzattım , toparlayamayacağım (!) , teorilerimi daha sonra paylaşayım! her bölüm 3 soru , yarım cevap!! ne güzel!
Evet çok dramatik bir sahneydi ve çok sevdim o sahneyi ama o sırada biraz daha müzik olsaydı kısa kısa müzikler insanı daha da çekerdi yani konuşmalar sırasında aradan kucuk kucuk bırsey calsaydi iyi olrdu her neyse güzel bir bölümdü.Simon bu diziyle çok önemli bir bilgi vardı.Bu sefer FFW'de bilimsel yargıları daha çok belli etmişler.
Lost'a bakıyorum biraz doğaüstü gözüküyor ama asıl bilimsel olan yerler gizli yani FFW kadar değil tabi daha 6.(10)bölümdeyiz ama neyse.